Главная » 2013 » Март » 23 » Вчені довели можливість зародження життя в космосі
16:53
Вчені довели можливість зародження життя в космосі
Вчені довели можливість зародження життя в космосі
Дослідники в галузі хімії з Університету Берклі в Каліфорнії і Гавайського університету в Маноа вирішили повністю зруйнувати звичні уявлення про створення земної цивілізації. Вченим вдалося змоделювати в ході нового експерименту умови в глибокому космосі, показавши, що складні будівельні блоки життя, можливо, були створені на льодяному міжпланетному пилу, а потім потрапили на Землю, давши поштовх виникненню і розвитку живих організмів.

За словами фахівців, їм вдалося довести, що в космосі створювати умови здатні складні діпептіди, що представляють собою пов'язані пари амінокислот, які сформувалися в космічному просторі, а потім впали на Землю. "Зокрема, нас вразило космічне походження практично всіх" цеглинок життя ", присутніх на Землі", - заявив Річард Матіс, керівник групи астробіологів. За допомогою даної теорії можна довести, що життя на нашій планеті з'явилася "на борту" такого космічного тіла, як метеорит або комета, які могли б каталізувати утворення ферментів, білків (поліпептидів) і ще більш складних молекул (цукру, наприклад) - речовин, необхідних для зародження життя.

У зв'язку з тим, що на упалих метеоритах вчені раніше виявляли тільки основні органічні молекули, було прийнято вважати, що цих передумов для виникнення на Землі біологічних форм недостатньо. Зародження життя обумовлено більш складними молекулярними структурами. У кінцевому рахунку, вчені приходили до єдиної думки, що складна хімія життя з'явилася в океанах Землі.

Щоб довести свою теорію, дослідники Гавайського університету створили штучну комету в спеціальному реакторі з космічними умовами - велика кількість космічних променів, низькі температури і вакуум. У центрі реактора знаходиться "небесне тіло" малих розмірів - конгломерат, що складається із замороженої води, космічного пилу, вуглекислоти, аміаку та ряду інших складових комет, охолоджених до 10 градусів Кельвіна (-263 ° С). Час від часу вчені, імітували дії сонячного вітру молодого Сонця, а також космічних променів, опромінюючи "комету" за допомогою пучків високоенергетичних електронів та інших заряджених частинок.

Як з'ясувалося, комета виробляла після кожного впливу достатню кількість речовин і складних молекул (дев'ять різних амінокислот і не менше двох дипептидов), які були здатні, за припущенням учених, дати початок розвитку життя на Землі.
Просмотров: 1692 | Добавил: mazur667 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 2
2 Zppaiy  
0
atorvastatin canada <a href="https://lipiws.top/">atorvastatin 10mg price</a> order atorvastatin without prescription

1 Iecize  
0
generic atorvastatin <a href="https://lipiws.top/">buy lipitor for sale</a> atorvastatin 40mg cheap

Имя *:
Email *:
Код *:

Мини-чат

Наш опрос

Вам нравится система uCoz ?
Всего ответов: 3

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Календарь

«  Март 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архив записей